Συμβουλές για σωστό ανδρικό ντύσιμο

Συμβουλές για σωστό ανδρικό ντύσιμο

simvoules gia sosto andriko ntisimo  e1378370500882 photo on men fashion

Συμβουλές για σωστό ανδρικό ντύσιμο και τι πρέπει να αποφύγετε.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ντύσιμο αλλά και την καθαριότητα σας για να κεντρίζετε το ενδιαφέρον και να μην κινδυνεύετε να χαλάσετε τη σωστή σας εικόνα.

Κάλτσες

Από τα συχνότερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άντρας. Το κλασσικό και ανεπίτρεπτο είναι η κάλτσα με σανδάλι που φοράνε οι τουρίστες. Εκτός αυτού όμως οι ψηλές κάλτσες με βερμούδα ή σορτς είναι ένα επίσης κακό παράδειγμα. Προτιμήστε κοντές κάλτσες του ίδιου μάλιστα χρώματος με το παπούτσι σας. Επίσης, ότι παντελόνι κι αν φορέσετε φροντίστε οι κάλτσες να έχουν το ίδιο χρώμα με το παπούτσι. Κυρίως μάλιστα όταν πρόκειται για κοστούμι, φροντίστε οι κάλτσες σας να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτές από τα παπούτσια και πιο κοντά στο χρώμα των ρούχων. Μέγιστο σφάλμα η λευκή κάλτσα με μαύρο παπούτσι, επισύρει ως και …σύλληψη!

simvoules gia sosto andriko ntisimo photo on men fashion

Πουκάμισο

Ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά ανδρικά ρούχα. Το πουκάμισο μπορεί να φορεθεί τόσο σε μια επίσημη εμφάνιση, όσο και καθημερινά. Προσδίδει κύρος και στυλ. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε όταν φοράμε ένα πουκάμισο.

ΠΟΤΕ δεν σηκώνουμε το γιακά. Ο Κόμης Δράκουλας και η μόδα του, πρέπει να παραμείνουν στα Καρπάθια Όρη. Το ίδιο οφείλετε να κάνετε και με μπλούζες τύπου πόλο.
Μη βάλετε γραβάτα με κοντομάνικο πουκάμισο. Γενικότερα δίνει τόνο χαμηλότερης κατηγορίας. Η γραβάτα αποπνέει επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση, κάτι που καταστρέφεται με κοντομάνικο πουκάμισο.
Όταν σηκώνετε τα μανίκια προσέξτε! Διπλώστε τα προσεκτικά, γυρνώντας τα προς τα πάνω. Δώστε προσοχή στο να φτάνουν στο ίδιο μήκος τα δύο μανίκια.
Εάν θέλετε να φορέσετε κάτι μέσα από το πουκάμισο, προτιμήστε φανέλα του ίδιου χρώματος και οπωσδήποτε με ανοιχτό “v”. Δεν χρειάζεται να δείχνετε και στους άλλους πως φοράτε δεύτερη μπλούζα.
Ανάλογα με τη γραμμή φορέστε το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι.

simvoules gia sosto andriko ntisimo 1 photo on men fashion

Φαρδιά ρούχα

Τα φαρδιά ρούχα δεν κολακεύουν το σώμα. Δεν είναι απόλυτο να επιθυμείτε να το αναδείξετε, όμως η γραμμή του ρούχου οφείλει να είναι κοντά στη γραμμή του σώματος. Εάν πάλι δεν νιώθετε άνετα με τα ρούχα που εφαρμόζουν περισσότερο στο σώμα σας, επιλέξτε μια μέση λύση από το να φτάνει ο καβάλος σας στα γόνατα.

Σιδερωμένα ρούχα

Τα τσαλακωμένα ρούχα δείχνουν μεγάλη προχειρότητα στο ντύσιμό σας. Πολλοί θα πουν πως μπορεί να κοιμάστε και με αυτά τα ρούχα. Μια πρακτική που μπορεί να σας σώσει είναι να κρεμάτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε και να μην τα πετάτε σε καρέκλες ή άλλα έπιπλα.

simvoules gia sosto andriko ntisimo 1 w710 h710 photo on men fashion

Ζώνη

Επιλέξτε τη σωστή ζώνη για το ντύσιμό σας. Εάν πρόκειται για επίσημο, ταιριάξετε τη με το χρώμα των παπουτσιών σας. Επίσης, φροντίστε η αγκράφα να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τελευταίο κουμπί και το υπόλοιπό της, να μην κρέμεται από τα θυλάκια του παντελονιού. Εάν πάλι πρόκειται για πιο αθλητικό ντύσιμο, προτιμήστε μια πιο φαρδιά ζώνη. Σημαντικό είναι να μην κάνετε υπερβολές με τις αγκράφες.

Προσεκτικοί με την καθαριότητα

Για πολλούς είναι αυτονόητο. Για άλλους πάλι όχι. Πάντα θα υπάρξει κάποιος να δει το μικρολεκέ που μπορεί να έχει το παντελόνι σας. Τα μικρά αυτά λάθη μπορούν να αποβούν μοιραία για την εμφάνισή σας και να δώσουν λάθος εντύπωση.